Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Graficy - zarabiajcie.

Ryuuza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem pewien, czy taki temat już kiedyś powstał. Zakładam, że nie, a z racji takiej, że jest we mnie odrobina politowania i chęć waszego rozwoju również na tle finansowym, chciałbym polecić wam pewną stronę.

Jeżeli interesujecie się grafiką i znacie się choć trochę na tworzeniu szat graficznych, zainteresujcie się robieniem tego pod kątem silnika Wordpress. Na stronie themeforest.net zarejestrowanych jest kilka milionów użytkowników z czego większość to osoby dorosłe, prowadzące własną działalność, często większą, która charakteryzować się będzie internetową wizytówką - stroną. Chętnie w tym celu kupują szaty graficzne właśnie pod Wordpress, a zarobić na tym można krocie.

Przykłady: http://themeforest.net/category/wordpress?utf8=%E2%9C%93&sort_by=sales_count&categories=wordpress

Spójrzcie na ilość sprzedaży, czas, jaki został na to poświęcony, oraz cenę. Oczywiście na początku właściciele themeforest pobierają prowizję 50% od sprzedaży, ale i tak jesteśmy bardzo do przodu, ze względu na dobre umiejscowienie produktu umożliwiające pokazanie go całemu światu. Jeżeli ktoś jest tym zainteresowany, to chętnie odpowiem na pytania.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

To zależy od grafika, bo nie wszyscy robią to dla pieniędzy.

Opublikowano

Tak więc zrób szatę graficzną, którą bez problemu mógłbyś "zmonetyzować" i oddaj ją za darmo. Nie mówimy tu już o malowaniu sygnaturek i avatarów, ale o opcji zarobienia, dzięki której taki ów grafik może bez problemu w końcu kupić tego photoshopa, a nie piracić : )

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

Opublikowano

To, oraz graphicriver, z którego korzystałam swego czasu to jedno, wielkie dno. Konkurencja ogromna, trzeba zaprezentować naprawdę dobre projekty, a kasy dostajesz za to, że tak powiem grosze.

Nie polecam. Jeżeli chcecie zarobić, to twórzcie swoje portfolio, promujcie sie u znajomych, w pracy, w szkole na forach graficznych i twórzcie zlecenia na potrzeby indywidualne lub firmy. Nawet jak nie będzie zainteresowania przez kilka miesięcy, to i tak zarobicie więcej, niż na tego typu stronach, czy na choćby polskim Cortonie.

Opublikowano

To, oraz graphicriver, z którego korzystałam swego czasu to jedno, wielkie dno. Konkurencja ogromna, trzeba zaprezentować naprawdę dobre projekty, a kasy dostajesz za to, że tak powiem grosze.

Nie polecam. Jeżeli chcecie zarobić, to twórzcie swoje portfolio, promujcie sie u znajomych, w pracy, w szkole na forach graficznych i twórzcie zlecenia na potrzeby indywidualne lub firmy. Nawet jak nie będzie zainteresowania przez kilka miesięcy, to i tak zarobicie więcej, niż na tego typu stronach, czy na choćby polskim Cortonie.

Moim zdaniem jesteś w totalnym błędzie. Konkurencja? Pomimo wielu, naprawdę wielu autorów, którzy umieszczają tam swoje prace, takie zjawisko jak "konkurencja" nie ma tam miejsca. Klientów jest taka masa, że jest ona praktycznie zniwelowana do 0. Każdy tworzy indywidualnie i na odrębny temat. Począwszy od muzyki, gier, filmów, blogów, a skończywszy na restauracjach, klubach, czy gazecie.

Jeżeli chcecie zarobić, to twórzcie swoje portfolio, promujcie sie u znajomych, w pracy, w szkole na forach graficznych i twórzcie zlecenia na potrzeby indywidualne lub firmy.

Tworzyć własne portfolio? Wydaje mi się, że taka strona jak themeforest jest do tego stworzona.

Promować się u znajomych? Po co, skoro można wypromować się na oczach tylu potencjalnych klientów.

Tworzyć zlecenia na potrzeby indywidualne, lub firmy? Firm tam jest od groma, a przynajmniej ich przedstawicieli. Wordpress jest takim silnikiem, że przy dobrym wykreowaniu szaty i wgraniu w nią odpowiednich pluginów, każdy klient może taką szatę edytować sprawiając, że przy zakupie 50x danej szaty, 50 stron nie będzie posiadało tego samego, a jej indywidualną wersję.

a kasy dostajesz za to, że tak powiem grosze.

No tutaj mnie zaskoczyłaś, chyba że mówisz o innej stronie. Jeżeli ktoś potrafi co nieco "zmalować", to zarobienie kilku tysięcy nie jest w ogóle problemem. I nie traktujcie tego, jak bajki - themeforest to akurat miejsce dla ludzi, gdzie wydatek rzędu 40-50$ nie jest niczym nadzwyczajnym.

Opublikowano

Wiele osób korzystających z DeviantArt'u korzysta z tej serii stron do zarabiania na grafice i ich zdania nie są podzielone.

Dobra, piszesz tutaj ciągle o wordpresie, tylko weź pod uwagę, że żeby zarobić na tym, nie tyle musisz stworzyć szatę graficzna, ale jeszcze cały projekt zakodować. To jest w cholerę roboty, i nie każdy grafik to potrafi.

Opublikowano

Wiele osób korzystających z DeviantArt'u korzysta z tej serii stron do zarabiania na grafice i ich zdania nie są podzielone.

Dobra, piszesz tutaj ciągle o wordpresie, tylko weź pod uwagę, że żeby zarobić na tym, nie tyle musisz stworzyć szatę graficzna, ale jeszcze cały projekt zakodować. To jest w cholerę roboty, i nie każdy grafik to potrafi.

Moim celem było tylko poinformowanie użytkowników o takiej opcji zarobku, a czy ją wykorzystają doszkalając się lekko w programowaniu, czy nie, to już nie mój interes :ninja:

Opublikowano

Pytałem się ciebie o to, ale w końcu okazuje się to nieopłacalne. Lepszym sposobem jest posiadanie talentu do rysunku i Digital painting.

Na Deviantarcie jesteś łatwo rozpoznawalny i masz możliwości promowania, a (nie znam polskiego słowa :P) Comissions'y pozwalają na naprawdę przyzwoity zarobek. Moja koleżanka z liceum plastycznego pięknie rysuje i zarabia na tym około 200 dolarów miesięcznie. :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Pytałem się ciebie o to, ale w końcu okazuje się to nieopłacalne. Lepszym sposobem jest posiadanie talentu do rysunku i Digital painting.

Na Deviantarcie jesteś łatwo rozpoznawalny i masz możliwości promowania, a (nie znam polskiego słowa :P) Comissions'y pozwalają na naprawdę przyzwoity zarobek. Moja koleżanka z liceum plastycznego pięknie rysuje i zarabia na tym około 200 dolarów miesięcznie. :)

200 dolarów miesięcznie nie jest złym zarobkiem na tym, co można nazwać swoim hobby, ale w porównaniu do themeforest to miernota i to straszna. Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest to nieopłacalne?

Opublikowano

200 dolarów miesięcznie nie jest złym zarobkiem na tym, co można nazwać swoim hobby, ale w porównaniu do themeforest to miernota i to straszna. Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest to nieopłacalne?

Patrzę na ceny i ilości sprzedaży. Sensowne ilości tych drugich mają tylko te najpopularniejsze projekty. Patrząc dalej jest 90% "zer" "jedynek" itp...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hm, no cóż, wygląda to kolorowo, co pokazałeś, aż za bardzo.

http://themeforest.net/item/xmarket-responsive-wordpress-ecommerce-theme/3558432?sso?WT.ac=category_item&WT.seg_1=category_item&WT.z_author=8theme

Tutaj koleś daje chyba same psd i pliki img, jeżeli się nie mylę, więc wygląda na to, że nie trzeba dodatkowo kodować.

Opublikowano

Imo fajna stronka można coś wszelakiego kupić jeśli chodzi o grafike ;d Co do zarabiania to najlepiej zrobić te portfolio i się reklamować o ile ma się dobre prace i dobrą schludną stronkę się zrobi (no chyba że portfolio na jakimś portalu to też przejdzie ;p ). Ale jak nie ma się zleceń to można na własną rękę coś robić, dobry sposób na dorobienie sobie kasy.

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...